Item gefilterd op datum: maandag, 19 augustus 2019

Inschrijven aanspanningen / bak- en transportfietsen
Inschrijven bij voorkeur vooraf via deze website. Het inschrijfformulier en het reglement kan onderaan dit artikel worden gedownload. Inschrijven op de dag zelf kan nog tussen 11.00 en 11.30 uur in het Vitusgebouw. Om 11.30 uur sluit de inschrijving dus kom op tijd! Er is geen mogelijkheid meer later in de middag in te schrijven. Bij deelname met een 'Jeugd' aanspanning moet de ringsteker(ster) 15 jaar of jonger zijn. Dus wanneer bijvoorbeeld twee mensen op een aanspanning 16 jaar of ouder zijn en met shetlander(s) meedoen vallen zij onder de categorie 'Senior' aanspanningen.

Inschrijving en deelname aan het ringsteken geschiedt geheel voor eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid en staat open voor geoefende menners. De organisatie kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden t.a.v. eventuele calamiteiten. Verzekering is derhalve een zaak van de deelnemer(ster) zelf.

15.30 uur: op de Kerklaan
De prijsuitreiking versieringen Senior’-aanspanningen is vóór het ‘kampen’ van het ringsteken.

Hopelijk gaat net als vorig jaar het zonnetje ons op deze dag vergezellen! Er zijn drie prijzen beschikbaar voor het ringsteken en één prijs voor het bestgaande paard. Het koppel Eline Geurs en Sanne Post waren vorig jaar de glorieuze winnaars van de wisselbeker die beschikbaar is gesteld door Jurgen Krijnen. Bestgaande paard was Bud de Gooijer met Alwin. Het zal dit jaar extra moeilijk worden, want aan de top komen is één, aan de top blijven is veel lastiger.

14.45 uur: op de Kerklaan
met van 15.15-15.30 uur: defilé ‘Senior’-aanspanningen stapvoets over de Kerklaan.

De keuring van versierde paardenaanspanningen is verhuisd naar de Kerklaan en onderdeel geworden van het maandagmiddaggebeuren. Wat niet is veranderd is de geweldige inzet van alle deelnemers om de leukst aangeklede of mooist versierde aanspanning te maken. Anne en Lotte Steenbeek gingen er vorig jaar vandoor met de Oranje Vereniging Blaricum beker. Zij zullen zeker proberen deze beker ook dit jaar weer binnen te slepen.

14.30 uur: op de Kerklaan
met aansluitend Prijsuitreiking bak- en transportfietsen.

Ringsteken met kolderiek uitgebeelde Blaricumse of landelijke gebeurtenissen op fraai aangeklede vehikels. Hoewel de humor voorop staat, wordt er door de deelnemers zeer fanatiek gestreden om de eerste plaats. Koppels vanaf 16 jaar, jongen/meisje, dame/heer kunnen, gezeten op hun (bak)fiets, proberen het felbegeerde ringetje te steken. Er zijn alleen bak- en transportfietsen toegestaan. Dus GEEN solex of ander gemotoriseerd voertuig!

13.30 uur: op de Kerklaan
De prijsuitreiking versieringen ‘Jeugd’-aanspanningen is vóór het ‘kampen’ van het ringsteken.

Vorig jaar was het prachtig weer en we hopen dat het ook dit jaar een zonnige dag wordt! Op de Kerklaan is het altijd een grandioos gezicht om de verschillende aanspanningen te zien strijden om de felbegeerde beker.

Vanaf 12.45 uur: op de Kerklaan
met van 13.15-13.30 uur: defilé ‘Jeugd’-aanspanningen stapvoets over de Kerklaan.

De keuring van versierde ‘Jeugd’aanspanningen is sinds vorig jaar verhuisd naar de Kerklaan en onderdeel geworden van het maandagmiddaggebeuren. Wat alle jaren hetzelfde is gebleven, is de geweldige inzet van alle deelnemers om de leukst aangeklede of mooist versierde aanspanning te maken.

Ringsteken en keuring versierde aanspanningen en bak- en transportfietsen
Na een succesvolle verandering vorig jaar in het maandagprogramma met de aanspanningen gaan we op bijna dezelfde voet verder. Hier en daar zijn kleine veranderingen nodig geweest om het nog beter te laten verlopen. Zo zijn de aanvangstijden iets vervroegd en de benaming pony- en paardenaanspanningen zijn vervangen door respectievelijk ‘Jeugd’ en ‘Senior’. We gaan weer voor een gezellige middag met ook een beetje spanning wie er met de prijzen vandoor gaan.
‘Jeugd’-aanspanningen
Ringstekers(sters) van 15 jaar of jonger.
‘Senior’-aanspanningen
Ringstekers(sters) van 16 jaar of ouder.

Op maandag 19 augustus zal de Kermis om 12.00 uur (i.p.v. 14.00 uur) feestelijk worden geopend.
Op bepaalde momenten zal er een ballonnenman op de kermis staan om ballonnen kunstwerken uit te delen aan de kinderen. Ook worden er feestelijke versnaperingen uitgedeeld. Voor de kleine kermisbezoekers organiseren we een kleurwedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. En onder de jongeren wordt er een Instagramwedstrijd gehouden, die helemaal in het teken staat van de kermis. De prijzen zijn zeker de moeite waard! De rest van het programma, de wedstrijdvoorwaarden en nog veel meer informatie is binnenkort te vinden op de gemeentelijke website: www.blaricum.nl