Maandag 19 augustus 2024 opent burgemeester Barbara de Reijke om 14.00 uur de Blaricumse Kermis.

Plezier en gezelligheid!
Wat een feest was de kermis vorig jaar! Ons normaal zo rustige dorp staat die week echt even op z’n kop. En mooi dat de kermis ondanks de drukte zo goed verlopen is. Daar gaan we dit jaar natuurlijk ook weer voor: een week waarin we ons inzetten voor plezier en gezelligheid voor iedereen. Kermis in Blaricum is natuurlijk meer dan alleen de kermisattracties. De vrijwilligers van de Oranje Vereniging hebben zich ingezet om geweldige activiteiten te organiseren: Het versieren van kinderfietsen, ringsteken en solexraces. Te veel om op te noemen. U bent toch zeker ook lid? Heel belangrijk om ze te ondersteunen om al die activiteiten mogelijk te maken! De kermis is natuurlijk ook het elkaar ontmoeten bij de plaatselijke horeca. Een feest voor veel jongeren, wat we ook graag zo willen houden. Maar het heeft ook een keerzijde. Alcohol op jonge leeftijd is schadelijk. Niet alleen voor de hersenen, maar ze raken door alcohol ook sneller betrokken bij geweld. Dus is de norm: NIX18. En daar hebben wij uw hulp bij nodig. Onze horeca zet zich in om er een feest van te maken, dat kan alleen samen. Ik kijk in ieder geval uit naar een drukke en gezellige kermisweek en wens iedereen veel plezier!
Barbara de Reijke,
burgemeester van Blaricum

Keuring versierde aanspanningen

19 augustus 2024 | 13.00 uur

Locatie: Kerklaan
13.15 - 13.45 uur: KEURING alle aanspanningen (‘Jeugd’ en ‘Senior’).
13.45 uur: DEFILÉ alle aanspanningen, stapvoets over de Kerklaan.
Versierde aanspanningen in Blaricum heeft een lange historie. De keuring was vroeger op het terrein aan de Huizerweg hoek Bergweg. Het ringsteken gebeurde toen op de Dorpsstraat op de hoogte waar nu het Kruidvat is. Toen de kermis nog aan het Bierwegpaadje was, vond het ringsteken plaats aan de Naarderweg. Later is het ook nog gehouden aan de Schapendrift ter hoogte van het Sportpark ‘Oostermeent’. De keuring en het defilé van versierde aanspanningen zijn, net als het ringsteken met aanspanningen, enkele jaren geleden verhuisd naar de Kerklaan en onderdeel geworden van het maandagmiddaggebeuren. Winnaars in 2023: bij ‘Jeugd’ was dat Bert Borsen (Cor Vos beker); bij ‘Senior’ Jan de Jong (OVB beker).

Ringsteken met aanspanningen

19 augustus 2024 | 14.00 uur

Locatie: Kerklaan
14.00 uur: START RINGSTEKEN alle aanspanningen (‘Jeugd’ en ‘Senior’).

In 2023 was het mooi weer en we hopen dat het ook dit jaar een zonnige dag wordt! Op de Kerklaan is het altijd een grandioos gezicht om de verschillende aanspanningen te zien strijden om de felbegeerde beker. Er zijn drie prijzen beschikbaar voor het ringsteken. Vorig jaar waren de winnaars van de ‘Jurgen Krijnen wisselbeker’ bij de ‘Jeugd’ het koppel Michou en Ymke van Eijden. Bij de ‘Senioren‘ was dat het koppel Tamara Vos en Nadia Moosdorff Steijger.

Ringsteken met bak- en transportfietsen

19 augustus 2024 | 15.15 uur

Locatie: Kerklaan
15.15 uur: PRESENTATIE bak- en transportfietsen, gevolgd door het ringsteken.

Op de maandagmiddag is als vast onderdeel het ringsteken met bak- en transportfietsen. Een omschrijving die door de deelnemers vaak ruim wordt geïnterpreteerd want de kolderiek uitgebeelde Blaricumse of landelijke gebeurtenissen vinden meestal plaats op fraai aangeklede vehikels.
Het is een hilarisch spektakel waar het publiek heerlijk van kan genieten. Hoewel de humor voorop staat, wordt er door de deelnemers zeer fanatiek gestreden om de eerste plaats.

Van maandag 19 t/m woensdag 21 augustus is de Kermis iedere dag van 14.00 uur tot 24.00 uur geopend.
Kom genieten van de zweefmolen, de botsauto's, de schiettent, het spookhuis en alle andere attracties. Jong en oud kunnen zich hier uren vermaken.