Koningsdag in Blaricum

Koningsdag in Blaricum

De Blaricummerie is een evenement op Koningsdag met heel veel marktkramen in het oude dorp, de kindervrijmarkt, live muziek en demonstraties op diverse podiums, een spectaculaire klimwand en leuke kinderattracties! Dit alles maakt Blaricum één van de gezelligste plaatsen om Koningsdag te vieren.

door Barbara de Reijke
Burgemeester van Blaricum
Foto: Peter van Rietschoten

Wat een mooie dag was het vorige week! Het was voor mij de eerste keer dat ik Koningsdag in Blaricum heb mogen vieren, maar het was een fantastisch feest en ik was zeer onder de indruk. Er was een gezellige kindervrijmarkt die al vroeg begon en waar mijn kinderen ook nog met een kleedje hebben gestaan.
En activiteiten voor de kinderen die georganiseerd werden op het plein tegenover de Kruidvat was ook zo leuk, heb zelfs nog even mee gedaan met de behendigheidsspelletjes.

Op het podium bij de muziektent is van 12.00 tot 17.00 uur live-music.

Vanaf 12.00: Sixpack
SIxpack is een band die bestaat uit 6 mannen die allemaal meer dan 30 jaar podiumervaring hebben. De band speelt alleen covers, de meeste uit de jaren 60, 70 en 80. Er worden nummers gespeeld van o.a. Eagles, Eric Clapton, Stones, Robert Palmer, maar ook wat Nederlandstalig. Een optreden van Sixpack is altijd een feest van herkenning. Een garantie voor probleemloos genieten. Biertje en wijntje erbij en gaan!

Op het podium bij de muziektent is van 12.00 tot 17.00 uur live-music.

Vanaf 13.45: Guys & Dolls
Rock & Roll dansen staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. De swingende muziek van o.a. Elvis Presley, Bill Haley, Gene Vincent & Chuck Berry nodigt uit om lekker samen te dansen.
Jan & Linda van Guys & Dolls hebben hun sporen ruimschoots verdiend als leden van het Amsterdamse Rock & Roll Showteam “JIVE 55”. Dolgraag willen zij hun liefde en passie voor deze dansmuziek met anderen delen.
See You Later Alligator!

Op het podium bij de muziektent is van 12.00 tot 17.00 uur live-music.

Vanaf 14.30: Massada
Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Massada was pionier/trendsetter en grossier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band of groepsgebeuren. Hun muziekstijl kreeg veel navolging van bands binnen Nederland.
Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht. Door hun spectaculaire optredens oa op Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (oa. Int. Java Jazz festival) maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld.

Massada speelt uitsluitend eigen composities. Een bijzonder gegeven is de nummer 1 hit Sajang E, gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe. Sajang E is het enige Maleis/ Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden.

Op het podium bij de muziektent is van 12.00 tot 17.00 uur live-music.

Vanaf 16.30: Brian More
Brian More onderscheidt zich door zijn energieke optredens met een rauw randje, met een gevarieerde mix van Engelstalige en Nederlandstalige hits. Van gevoelige ballads in een eigen jasje, naar krachtige rock-nummers, tot zijn kenmerkende moderne dance songs. Met zijn debuut single “In De Nacht” liet Brian More zijn eigen sound horen, een sterke Nederlandstalige popsong met dance invloeden.
“In De Nacht” gaat over het gevoel om soms te willen ontsnappen aan de drukte en realiteit van de dag. In de nacht vinden we vaak de rust en ontspanning die we met elkaar zoeken. Met zijn 2e single “Schuil dan maar bij mij” weet Brian opnieuw de gevoelige snaar te raken met een moderne uptempo productie! Op de 3e plaat van Brian zingt hij over deze vreemde tijden, krop het niet op en zoek steun bij elkaar in Doe Je Mond Maar Open.